U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Start bouw van energiezuinige appartementen in Zeveneken

LOCHRISTI - "Huwelijkslijsten, tafelsierkunst en geschenken", wie Zeveneken binnenreed, herinnert zich ongetwijfeld deze woorden op de gevel van de winkel Alderweireldt. Vandaag ging de voormalige winkel, die al een tijdje leeg stond, helemaal tegen de grond; om plaats te maken voor een ecologische nieuwbouw.

De voormalige porseleinwinkel Alderweireldt mag toch wel tot een van de bekendste gebouwen in Zeveneken-Dorp gerekend worden. Door de insprong van de nabijgelegen bebouwing was hij bij het binnenrijden van het dorp zeer goed merkbaar. Was, want donderdag gingen de laatste gevels tegen de grond.

De winkel waar vroeger kachels en later porselein werd verkocht, zal nu plaats maken voor een nieuwbouwproject met 14 energiezuinige appartementen. Slimme toepassingen op vlak van isolatie en techniek en doorgedreven energiezuinige maatregelen zorgen er zelfs voor dat sommige appartementen vrijgesteld zullen zijn van KI. 

Op die manier gaat het verhaal verder van authentieke kachels naar moderne warmtepompen en van huwelijkslijsten naar wooneenheden waar koppels een nieuw nest kunnen bouwen.



BRON https://www.nieuwsblad.be/cnt/blpes_04235730
Terug naar boven
Sluit menu De Beer & Partners BVBA